Spring naar de inhoud

JeuFa

In de schoot van de fanfare bestaat sinds 2001 het jeugd- en instaporkest JeuFa. De naam is een samenvoeging van de woorden ‘jeugd’ en ‘fanfare’ en werd op initiatief van toenmalig dirigent Geert Versavel opgericht. Enkele jongeren uit JeuFa lieten toen hun creativiteit de vrije loop en ontwierpen een logo.

Enkele JeuFa-muzikanten tijdens het muziekkamp in 2019.

Het doel van JeuFa is eenvoudig: onze leerlingen samen leren musiceren en hen op deze manier voorbereiden en klaarstomen voor het fanfareorkest. Sinds december 2015 wordt JeuFa met veel inzet en passie geleid door dirigente Cindy Kranen. Op dit ogenblik bestaat JeuFa uit een tiental meisjes en jongens met leeftijden tussen 10 en 20 jaar. Zij bespelen instrumenten die voorkomen in een fanfare: koperblaasinstrumenten, saxofoons en percussie. Met uitzondering van de schoolvakanties repeteert JeuFa elke zaterdag in hun lokaal in ’t Centrum van 10.00 tot 12.00 uur.

Heb je interesse om een fanfare-instrument te leren spelen, of wil je liever eerst een kijkje komen nemen op een JeuFa-repetitie, neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze website.