In de schoot van de fanfare bestaat sinds 2001 het jeugd- en instaporkest JeuFa. De naam is een samenvoeging van de woorden ‘jeugd’ en ‘fanfare’ en werd op initiatief van toenmalig dirigent Geert Versavel in 2001 opgericht. Enkele JeuFa-muzikanten lieten destijds hun creativiteit de vrije loop en ontwierpen een eigen logo.

Het doel van JeuFa is eenvoudig: onze leerlingen samen leren musiceren en hen op deze manier voorbereiden en klaarstomen voor het fanfareorkest. Sinds december 2015 wordt JeuFa met veel inzet en passie geleid door dirigente Cindy Kranen. Op dit ogenblik telt JeuFa een tiental meisjes en jongens tussen tussen 10 en 20 jaar. Zij bespelen instrumenten die voorkomen in een fanfare: koperblaasinstrumenten, saxofoons en percussie. Met uitzondering van de schoolvakanties repeteert JeuFa elke woensdagnamiddag in hun lokaal op de tweede verdieping van café ’t Centrum.

Heb je interesse om een fanfare-instrument te leren spelen? Of wil je liever eerst een kijkje komen nemen op een JeuFa-repetitie? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze website.